Buggy Booker zette eind 2014 haar gloednieuwe buggyservice in samenwerking met de stad Leuven succesvol in de markt. Vanaf mei kan je in verschillende andere steden in Vlaanderen een buggy lenen.
 
Na Oostende en Leuven volgen nu ook Mechelen en Hasselt in het rijtje van Vlaamse centrumsteden. Daarnaast gaat Buggy Booker samen met fietsenatelier een project uitrollen in de stations van Geel, Molen Herentals.

Ondertussen lopen er gesprekken met verschillende andere steden om ook daar de nieuwe buggyservice uit te rollen.

De uitleencijfers in Leuven liegen er niet om. De buggy’s werden vorig jaar al meer dan 500 keer uitgeleend in de stad. De stad organiseerde ook het eerste mobiele buggypunt tijdens de jaarlijkse Kerstmarkt.

photo1

Een grondige projectvoorbereiding en een uitgebreide communicatiecampagne werden opgezet. Hierna bleek dat jonge ouders en grootouders deze duurzame buggyservice al snel adopteerden om makkelijker op gezinsuitstap te gaan.

Onderzoek wees uit dat ouders of grootouders die een buggy lenen sneller gebruik maken van het openbaar vervoer of de fiets. Een leuke belevenis voor de kinderen en bovendien beter voor het milieu!

Service samen met gezinnen en stad ontwikkeld.

Tot eind 2014 mochten alle gebruikers van de buggyservice (inwoners en toeristen) suggesties geven voor een betere stadsbuggy. De stad, Buggy Booker en Boonendesign gingen hiermee aan de slag en eind 2014 werd de nieuwe stadsbuggy geboren.

Het resultaat is een mobiliteitsservice gemaakt voor en door jonge ouders, aangepast aan het leven in de stad.

De buggy wordt trouwens gemaakt in Beschermde Werkplaatsen Limburg (BEWEL). De vzw stelt mensen met een arbeidshandicap tewerk.

Wat Buggy Booker uniek maakt is dat het naast de buggy een online reserveringstool (www.buggybooker.com) voor gezinnen en een managementtool (voor medewerkers die de Buggy’s uitlenen) aanbiedt. Ook deze beide digitale tools werden vormgegeven met input van verschillende gebruikers.

Stevige partners steunen Buggy-project.

De ontwikkeling van Buggy Booker staat na twee jaar op punt. Direct na het winnen van de STROOMSTOOTprijs hielpen verschillende partijen het project begeleiden en uitrollen.

Vlieg van Uit in Vlaanderen is al sinds de begindagen een enthousiaste partner en hielp het project mee opstarten. In 2015 bekijken beide partijen hoe ze de service ook voor schatten van Vlieg in de zomer kunnen inzetten.

Flanders DC waarmee alles begon (Buggy Booker is een winnaar van éénideeperdag) steunt de onderneming nog altijd met raad en daad.

Buggy Booker werd ook geselecteerd voor Start it KBC en vond zo een thuis op Corda Campus in Hasselt, een ideale biotoop voor het jong en ambitieus bedrijf.

Flanders Bike Valley, een cluster die competenties van bedrijven, kennisinstellingen en de overheid samenbrengt om internationaal competitief te zijn in fietstechnologie ziet ook toekomst in de service en maakte Buggy Booker lid. Bike Valley kan belangrijke inzichten geven voor de ontwikkeling van de buggy zelf.

Nog in 2014 werd Buggy Booker geselecteerd voor een I-D-E traject en ging zo met designbureau Peel aan de slag om nog meer servicegerichte resultaten te halen. De resultaten geven Buggy Booker ook een belangrijke richting voor de komende jaren.

CityLife en Buggy Booker vormen mooie match.

Onlangs besloot ook CityLife om Buggy Booker aan boord te nemen in haar aanbod naar steden toe. CityLife is een klantengetrouwheidsplatform met dubbele spaarmogelijkheid, ontwikkeld door het Mobile Vikings-team voor lokale handelaars.

Daarnaast wil CityLife steden unieke services aanbieden die een meerwaarde voor de lokale gemeenschap betekenen.Buggy Booker is er daar alvast graag één van.

Met een mix van financiële steun en het delen van opgedane kennis betekent dit opnieuw een belangrijke stap voor de uitrol van de stadsbuggyservice.

BOOK A BUGGY