Buggybooker mocht op 13 januari de Vlaamse ecodesign award van OVAM in ontvangst nemen in Bozar Brussel. Een mooie erkenning voor de onderneming met als kernactiviteit duurzame gezinsmobiliteit.

img_0116

De OVAM zet zich in om materialengebruik en -verbruik te verduurzamen. Materialen vormen de ruggengraat van onze economie, ze zijn de dragers van onze productie- en consumptiepatronen. Willen we de aarde leefbaar houden, dan moeten die patronen drastisch veranderen.

Ecodesign betekent slimmer ontwerpen, het herbedenken van onze omgeving en materialen om zo bij te dragen aan een duurzame maatschappij. Met de OVAM Ecodesign Award PRO wil de OVAM jaarlijks de beste ecodesigners in de kijker plaatsen.

De OVAM reikt awards uit in twee categorieën: ‘product op de markt’ (4000 euro) en ‘product in ontwikkeling’ (2000 euro).
De jury beoordeelt vooral de mate waarin ecodesign toegepast werd. Houdt de ontwerper in elke fase van de levenscyclus van het product rekening met milieuaspecten? Daarnaast beoordeelt de jury de algemene kwaliteit en vormgeving, het verspreidingspotentieel en het vernieuwende karakter.
Quote jury:

“Samen met een groep ouders met jonge kinderen fietsten we naar Leuven voor een stadsspel.
Gelegen aan de fietsenparking, vormden de Buggybookers dé perfecte oplossing voor de kleinsten van de bende. Stevig, veilig, praktisch & goed onderhouden door de medewerkers van Fietspunt.”

Jan Aerts (Futureproofed – Community manager DuWoBo)

Frank Verheijden Buggybooker:

“Onze visie is er één van duurzame gezinsmobiliteit waar zowel het gezin, onze maatschappij als toekomstige generaties beter van worden. Wij zijn dan ook bijzonder blij met deze prestigieuze prijs rond ecodesign die onze rol als ambassadeur voor duurzame gezinsmobiliteit nog versterkt.”

img_0106

Boonen designstudio deelde in de prijs omwille van hun ontwerp van de buggy voor buggybooker, maar de kinderwagenservice is meer dan enkel een publieke kinderwagen.

Frank Verheijden Buggybooker: “buggybooker.com is een platform waar jonge gezinnen en grootouders op een makkelijke manier kinderwagens kunnen huren. Onze buggypunten zijn verspreid over steden, gemeenten en andere leuke locaties. Daarnaast kan je als overheid of onderneming zelf eenvoudig een buggypunt beginnen.”

Groeiend aantal Belgische en Nederlandse klanten

Momenteel kan je al in verschillende steden en gemeenten gebruik maken van de kinderwagenservice: Leuven, Hasselt, Mechelen, Lommel, Neerpelt, Mol, Herentals, Oostende, Eindhoven, Valkenswaard, Maastricht…

Het aantal buggpunten groeit gestaag met lokale besturen en ondernemers zoals hotels, winkels, parkings, fietspunten en recent ook vakantiepark Center Parcs.

De onderneming wil eind dit jaar 500 Buggy’s op de markt hebben. Buggybooker timmert hard aan de weg om de komende jaren uit te groeien tot de referentie in Europa voor duurzame gezinsmobiliteit. Met de groeiende interesse van de markt is het ook mogelijk dat Buggybooker extra groeikapitaal gaat ophalen.

Bekijk hier een film over onze service: https://vimeo.com/151653973

BOOK A BUGGY